Vijf tips voor cadeaus die kinderen zelf kunnen maken voor de juf of meester

Het schooljaar loopt ten einde en veel ouders vinden het dan leuk om de juf of meester te bedanken. Wat is er nu leuker dan een zelfgemaakt cadeau? Hier zijn vijf creatieve en eenvoudige ideeën voor cadeaus die kinderen in de onderbouw zelf kunnen maken voor hun juf of meester. De perfecte zelfmaakcadeaus voor een afscheid van de juf of meester of bijvoorbeeld juffendag. 

Zelfgemaakte Kaart met Persoonlijke Boodschap
Een kaart is altijd een bijzonder cadeau. Laat je kind een mooie kaart maken met kleurrijke tekeningen, glitters en stickers. Help je kind om een lieve boodschap te schrijven, zoals "Bedankt voor het leuke schooljaar" of "Je bent de beste juf ooit!". Deze persoonlijke touch maakt de kaart extra speciaal.

Versierde Bloempot met Plantje
Een groen cadeau is niet alleen mooi, maar ook duurzaam. Koop een kleine terracotta bloempot en laat je kind deze versieren met verf, stiften of zelfs mozaïeksteentjes. Plant daarna samen een leuk plantje of bloemetje in de pot. Elke keer dat de juf of meester de plant water geeft, denkt zij of hij terug aan de gever van dit vrolijke cadeautje. 

Fotolijstje met Klasfoto
Fotolijstjes zijn eenvoudig te maken en kunnen een blijvende herinnering zijn. Laat je kind een houten fotolijstje beschilderen en versieren met knopen, schelpen of kralen. Plaats een leuke foto van de klas of een foto van je kind met de juf of meester in het lijstje. 

Zelfgemaakte Sleutelhanger
Een sleutelhanger is een praktisch en persoonlijk cadeau. Koop eenvoudige sleutelhangeronderdelen bij een knutselwinkel en laat je kind deze versieren met kralen, vilt of strijkkralen. Dit is een leuk en makkelijk cadeau voor juffendag.

Pot Vol Complimentjes
Een pot vol complimentjes is een geweldig cadeau om de juf te laten weten hoeveel ze gewaardeerd wordt. Laat je kind kleine briefjes schrijven met lieve complimentjes, bedankjes en grappige herinneringen. Doe deze briefjes in een mooi versierde glazen pot. De juf kan elke dag een briefje trekken en een glimlach op haar gezicht krijgen.

Met deze vijf ideeën kunnen kinderen zelf een prachtig cadeau maken voor hun juf of meester. Het gaat niet om de kosten, maar om de moeite en liefde die in het cadeau zijn gestoken. Zo laat je je juf of meester zien hoeveel zij of hij betekent en maak je haar of zijn dag extra speciaal. Happy crafting!

Geen tijd om zelf aan de slag te gaan? Hier vind je fijne cadeaus voor de juf en meester.