5 redenen waarom echte post ZO leuk is

5 redenen waarom echte post ZO leuk is

In een tijd dat we gemiddeld 34 dagen per jaar met onze telefoon bezig zijn en ons leven steeds digitaler lijkt te worden, krijgen echte dingen veel meer waarde. De kringloop wordt duurzaam vintage shoppen. Met het hele gezin aan tafel dineren is een unicum en echte post… memorabel!

Misschien stuur en krijg je nog wel eens een kaartje, maar stuur eens wat vaker brievenbuspost. Waarom? Ik geef je vijf goede redenen. Wedden dat je hierna de wereld een stukje blijer gaat maken?

Reden 1 - Echte post = echte aandacht

Hierboven beschreef ik het al: als iets zoals ‘digitaal’ de overhand krijgt wordt het tegenovergestelde schaars: analoog. Overdag word je voor je werk doodgegooid met e-mail en digitale monster-documenten. Hoe heerlijk is het dan om iets in handen te hebben wat echt is. Een geïllustreerde kaart van dik papier, persoonlijk voor jou uitgezocht, zorgvuldig beschreven met mooie krulletters in een kleurige envelop met een echte ouderwetse, gelikte kinderpostzegel.

Reden 2 - Er kan zoveel leuks door de brievenbus

Er zijn zoveel leuke wenskaarten en er is er altijd wel één die bij juist die ene persoon of gelegenheid past. Maar ken jij de wereld van de brievenbuscadeautjes al? Niet?! Oké, dan ga ik die wereld eens voor je openmaken, want: Girl you’e missing out big time!

Reden 3 - Leuke verrassingen op een lege mat doen het altijd goed

Vroeger lag de deurmat vol, maar tegenwoordig ligt er bij ons thuis alleen wat zand op. En als er wat op ligt is het veel te vaak Belastingdienst-blauw. De verrassing is daarom extra groot als het eens een keer iets heel verrassends is. Heel groot, of juist heel klein, met stickers en glitters of heel veel postzegels. Nog verrassender is het als het tijdstip totaal onverwachts is. Dus niet met kerst, moederdag, sinterklaas, pasen of een verjaardag. Maar juist op een druilerige dinsdag in maart. Want: zomaar is ook een reden! 

Reden 4 - Een opvrolijker na een dagje sleur

Na een dag waar de sleur vanaf druipt, iets waar we allemaal veel te vaak mee te maken hebben gehad afgelopen Corona-tijd, is met aandacht verstuurde post goud. Het vrolijkt je op, zelfs als je op je tandvlees loopt. Het geeft je hoop als je het licht van de tunnel al lang niet meer zag. Het is echt en daarom is het zo kostbaar. 

Reden 5 - Wie goed doet…

…goed ontmoet. Ja, ik weet het, om die reden ‘mag’ je het misschien niet doen. Maar waarom niet?! Iedereen kan wel een beetje goede karma gebruiken. Bovendien verdubbelt happiness als je het deelt. Dus doe maar goed zoveel je kunt want een leukere wereld begint altijd bij jezelf! Lekker veel echte post sturen dus, doe je mee?

Gastblogger/auteur - Mariko Naber

Mariko is het happy brain achter shopping guide Happlify. Samen met partner Mark runt ze Sell your stuff online, branding agency Loaded ink BNO en Atelier Naber. Ze houdt van feel good, random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, zee, piña colada, sugar & spice and everything nice.